De reünie

Over twee weken zie ik een groep middelbare-schoolvrienden weer. Er is een vijfjaarlijkse reünie voor alle oud-leerlingen van de hele school die avond, en wij hebben van tevoren met de vriendengroep afgesproken. De laatste keer dat we met z’n allen bij elkaar kwamen is tien jaar geleden.
Gisteren waren mijn neef en nicht op bezoek in Den Haag. T. leidde ons door de stad en vertelde over de geschiedenis van plekken en gebouwen. Dat deed hij ook een maand geleden toen zíjn neven en nichten op bezoek waren. De gelegenheid was toen de honderdste geboortedag van zijn vader; een nieuwe traditie die door die familie in het leven is geroepen. Als iemands vader of moeder uit die tak van de familie honderd jaar zou zijn  geworden, komen de neven en nichten bij elkaar voor een reünie.
Ik zag een keer op televisie dat twee broers elkaar na heel lange tijd voor het eerst weer zagen,  zestig jaar had ertussen gezeten. Zij behoorden tot de weinige mensen die door de Noord-Koreaanse regering geselecteerd waren om hun familie uit Zuid-Korea te mogen ontmoeten. Het was heel treurig, na een paar dagen moesten ze weer afscheid nemen en ze wisten dat het de laatste keer was.

Schrijfkickstarters:
Schrijf over een fictieve groep mensen die elkaar na jaren weer zien op een reünie.
Schrijf over een zelfverzonnen gebeurtenis die ooit op een bestaande plek gebeurde.
Schrijf vanuit het perspectief van iemand die honderd jaar is.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in eigen werk, schrijfkickstarters, schrijven en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.